Klar for tropisk inspirasjon

Det aller beste med å være frilanser? Det er selvsagt friheten! Denne uken har jeg tatt med meg hjemmekontoret til Kapp Verde… 

Så tenker du kanskje: «Det verste med å være frilanser må være at du aldri har fri?» At jeg sitter og blogger midt i romjulen kan kanskje være et bevis på at du har rett. Bortsett fra at frilanshodet mitt fungerer ikke på den måten.

Jeg «jobber» fordi jeg har lyst. Jeg skriver fordi det føles meningsfylt. Jeg snakker med mennesker fordi jeg er nysgjerrig. Å være journalist er derfor den perfekte match for meg. Å være frilansjournalist er den ultimate drømmejobben, når jeg får jobbe, skrive og snakke med folk om det jeg selv brenner for.


2013: Et lite tilbakeblikk fra lanseringen høsten 2013, da Pax lanserte boken Shoppingfri i Oslo.

De siste månedene har jeg jobbet med mitt «nye» prosjekt. Eller – det er strengt tatt ikke helt nytt. Tvert i mot, det er trolig dette jeg har snakket mest om de siste fem årene av mitt liv – nemlig prosjekt shoppingfri.

Jeg ble inspirert til å dykke ned i temaet igjen etter å sett hvordan årets Black Friday utartet seg. Det gjorde meg… kvalm. Det resulterte i at jeg skrev et innlegg på min andre blogg, som stort sett handler om prosjekt shoppingfri (mens denne bloggen stort sett handler om livet som frilanser).

I 2013 skrev jeg boken Shoppingfri. Siden den gang har jeg gitt en rekke intervjuer og deltatt i utallige debatter om teamet. I løpet av de siste tre årene har jeg også reist Norge rundt, på kryss og tvers, og holdt foredrag. Det handler om en hverdag uten shopping, men like mye om hvordan en liten endring i livet kan gjøre en stor forskjell.

Den ultimate suksess ville vært hvis vi ikke trengte å snakke mer om kjøpestopp. Hvis alle hadde fått oppleve friheten fra forbruk, hadde mitt prosjekt utspilt sin rolle. Vi kunne brukt tiden til å snakke om andre ting Dessverre er det ikke sånn.

Når jeg ser meg rundt, tenker jeg at prosjekt shoppingfri er viktigere enn noensinne.

Vi må fortsette samtalen om forbruk og frihet. Fordi vi fortjener det. (For å sitere en forslitt frase, som vanligvis fremmer forbruk av alt det kvinner ikke trenger…)

I Shoppingfri 2.0 har jeg bestemt meg for å formidle budskapet på nye måter, med håp om å inspirere og motivere flere. Jeg revitaliserer bloggen og Facebook-siden Shoppingfri. I tillegg har jeg lansert et nyhetsbrev, og leker meg for tiden med en ukentlig videoblogg. Kort fortalt: Jeg er superinspirert, og vil gjerne dele den gode energien med deg.

HOPP I DET: Hva er dine hårete mål for 2017? Ta sats og hopp i det.

Alle som har fulgt meg en stund, enten via bloggen(e) eller andre kanaler, vet at jeg liker å sette meg hårete mål. Denne gangen er målet intet mindre enn å inspirere deg til å få et lettere liv og mer frihet.

Jeg kan i tillegg avsløre at oppholdet på Kapp Verde har gitt meg enda flere ideer, som kommer til å bli realisert i løpet av det kommende året. Jeg har fått smaken av paradis. Blitt fylt opp av tropisk inspirasjon.

Hver gang jeg forlater hjemmekontoret, oppdager jeg nemlig at verden er et eventyr, fylt av overraskelser og muligheter.

Vil du følge med på ferden? Meld deg på mitt nyhetsbrev så skal jeg holde deg oppdatert.

En siste ting: Hvis du primært leser denne bloggen for å få påfyll som frilanser, kan jeg avsløre at det å lykkes som frilanser er nært forbundet med det som kreves for å bli en lykkelig forbruker.

Nøkkelordet er prioritering. Finn ut hva som virkelig er viktig for deg, og ta neste skritt som fører deg i den retningen. Følger du dette prinsippet, dag for dag, lover jeg deg at du snart kan gjøre hva du vil. For eksempel ta med deg hjemmekontoret til en tropisk øy, hvis det kan friste…

Nå lurer jeg på: Hva er dine hårete mål for 2017? Jeg vil gjerne høre fra deg. Skriv en kommentar nedenfor, send meg en mail eller legg igjen en kommentar på Facebook-siden min. Å høre om dine mål og ønsker gir meg en mulighet til å utvide min egen horisont, så jeg blir superglad hvis du vil dele dine tanker med meg!

Godt nytt år!
Beste hilsen Irina

ps. Hvis du ble fristet av tanken om å få et lettere liv og mer frihet, bør du absolutt melde deg på nyhetsbrevet mitt. Trykk på den gule knappen nå!

JA, TAKK! Jeg vil bli inspirert

OBS! Etter at du har fylt inn din epostadresse vil du motta en mail, som ber deg bekrefte påmeldingen ved å klikke på en lenke. Det er viktig at du gjør dette.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.