«Follow your dream…»

Drømmer du om å gjøre noe helt annet enn det du gjør i dag? Drømmer du om å skrive bok, kanskje? Veldig mange gjør det.

Jeg har skrevet over ti bøker, og vet hva som må til for å slippe ut Din Indre Forfatter. Det er faktisk ikke så vanskelig som mange tror. Det vanskeligste er ofte å komme igang.

Les videre, så kan du plukke opp et par gode tips for å komme deg ett skritt nærmere drømmen.

Hver høst utlyser Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening en rekke stipender. Siden oppstarten har organisasjonen (som bare kalles NFF blant venner) delt ut nærmere en milliard kroner til debutanter, frilansere og etablerte forfattere. Det deles med andre ord millioner av kroner hvert eneste år. Og du har en sjanse til å få finansiere din bokdrøm. Det ligger flere gode veiledninger om hvordan søke stipend på NFFs egne sider, og en veiviser finner du her.

Seniorrådgiver i NFF, Marit Ausland, har jobbet med stipendene i over 20 år, og deler sine beste tips for å søke. Hun gir deg fem konkrete tips, som sikrer at din søkand skiller seg ut av den enorme bunken med søknader. Selv jeg, som har søkt stipender i snart ti år, leser og følger hennes råd når jeg i disse dager jobber med stipendsøknaden (for jeg har et spennende, nytt bokprosjekt på gang).

Og det viktigste av alt? Husk søknadsfristen! Den er ufravikelig. Som vanlig er fristen 15. oktober, ved midnatt. Det betyr at du fortsatt har tid på deg til å klore sammen alt du trenger for å søke innen fristen. Kanskje er det dette som gjør at du om noen få måneder får råd til å ta deg fri fra jobben for å skrive?

Til slutt har jeg et viktig poeng, som ikke kan sies for ofte: Du trenger ingenting for å starte å skrive. Du trenger ikke å få innvilget NFF-stipend eller ta deg fri fra jobben. Du trenger bare å sette deg ned og begynne. I dag. Her og nå. Hvis du virkelig drømmer om å skrive, vil du finne den tiden som trengs for å komme igang. Logg av Facebook og Just Do It.

Og vet du hva som kan skje da? Når du bare gjør det du gjør, fordi du elsker å gjøre det, vil nye dører åpne seg. Muligheter du ikke engang våget å håpe på, åpenbarer seg plutselig. Det er helt sant. Jeg så dette innslaget om Alf Løvold på VGTV i dag, som var en påminnelse om akkurat det.

«Follow your dream and the rest will follow.»

Hva drømmer du om å skrive om?

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.