Hvem søker du råd hos?

13. mars. Det er en merkedag. Det er nemlig den dagen jeg ble født, en vårdag i 1976. På denne dagen stopper jeg alltid opp, tenker gjennom året som har gått og året som ligger foran meg.

I år – 2017 – akkurat i dag – blir jeg faktisk ganske stolt når jeg ser tilbake på den reisen jeg har tilbakelagt det siste året. Jeg har våget å gjøre ting jeg aldri har gjort før. Og jeg har i høyeste grad levd opp til mantraet jeg valgte for mitt neste tiår da jeg fylte 40 i fjor: «Å bjuda på!»

Det startet for alvor for ett år siden. Et par dager etter 40-årsdagen min la jeg ut en FB-post, der jeg fortalte om utfordringene jeg hadde slitt med hele livet, knyttet til overvekt.

Du kan lese hele posten her: https://www.facebook.com/irinalee/posts/10153868212656343

Her kommer jeg til mitt første poeng, om hva det siste året har lært meg:

Lesson #1: Vær bevisst på hvem du spør om råd! Hvis jeg hadde spurt bestevenninnene, kjæresten eller andre som kjenner meg godt, om jeg skulle poste dette på Facebook, ville trolig samtlige ha sagt «nei, ikke gjør det». Det visste jeg. Derfor spurte jeg dem heller ikke.

Ingen av dem kunne nemlig kjenne det bare jeg kjente – hva mitt endrede kosthold hadde gjort meg med. De kunne heller ikke kjenne mitt inderlige ønske om å dele mine erfaringer om Bright Line Eating med alle andre som har slitt med det samme som meg. Min ambisjon er at alle som trenger det, skal få muligheten til å vite om denne løsningen. Den funker, nemlig!

[Hvis du er nysgjerrig på hva Bright Line Eating er, eller lurer på om dette kan være noe for deg, vil jeg anbefale at du sjekke ut FB-siden jeg har laget, Bright Line Eating Norge.]

Fjorårets personlige FB-innlegg utløste et skred av henvendelser. En ting var bølgen av tomler, hjerter, smilefjes og kommentarer. Det var bare en liten krusning sammenlignet med strømmen av telefoner, mailer og sms-er fra folk i dagene og ukene som fulgte. Noen ville takke for åpenheten, andre var nysgjerrige på mer info og mange, mange tok kontakt for å be om hjelp.

Hva lærte det meg?
Lesson #2: Magefølelsen min tar aldri feil! Jeg visste at kunnskapen og erfaringene jeg forvaltet, var verdifulle. Og at det kunne hjelpe andre.

Det viste seg at jeg hadde rett. Når jeg ser tilbake på året som har gått er jeg glad for – og imponert over – at så mange kvinner og menn har turt å følge i mine fotspor. De har oppdaget Bright Line Eating – takket være mitt valg om «å bjuda på», både i omgangskretsen, sosiale medier og gjennom intervjuer jeg har gitt til Aftenposten og Tara. Mange av disse menneskene har nådd sin ønskevekt, for første gang i sitt liv. Andre har spist seg symptomfrie fra alvorlige sykdommer. Flere har trappet ned eller kuttet ut medisinering. Enda flere rapporterer om mer livsglede, pågangsmot og selvtillit.

For meg beviser dette at Bright Line Eating representer en forvandlende kraft, som kan endre liv. Selv har jeg i løpet av det siste året valgt å endre retning på min frilansvirksomhet, takket være Bright Line Eating!

Tidligere i år kjøpte jeg nemlig rettighetene til den amerikanske boken «Bright Line Eating», som utgis i USA om en drøy uke. Jeg gir ut boken senere i år, på mitt eget forlag, Skriptor. Dette innebærer at jeg investerer «alt jeg har» i dette prosjektet – tid, tankekraft og ressurser. Jeg går «all in». Og det føles helt riktig!

 

Nyheten om den kommende bokutgivelsen ble kunngjort på FB-siden Skriptor i forrige uke. Du kan lese hele posten her: https://www.facebook.com/skriptoras/posts/1251896111598477

Takket være kloke hoder i min omgangskrets, ble jeg tipset om å lage en markedsundersøkelse for å finne ut hva som motiverer nordmenn til å legge om kostholdet. Det lærte meg følgende:

Lesson #3: Finn frem til erfarne folk! De jobber ikke nødvendigvis i din bransje, eller med prosjekter som likner på det du holder på med. De kan likevel ha verdifull input som angår deg, enten du vil etablere deg i en ny nisje, lansere et nytt produkt eller prøver å finne ut hvilket skritt du burde ta for å komme deg videre.

Takket være mine kloke støttespillere, laget jeg mitt første spørreskjema. Jeg blir selvsagt VELDIG glad hvis du vil hjelpe meg og bidra med 2-3 minutter av din tid. Du finner skjemaet her: https://goo.gl/forms/zGyon8FihcZhVwXw2

Men… alt dette kunne like gjerne ikke ha skjedd. Tidligere i høst, da jeg først begynte å sysle med ideen om å gi ut en bok om Bright Line Eating, snakket jeg nemlig med «feil» folk. De var alle gode og fine og velmenende på sine måter, men de ga meg noe jeg ikke trengte: Sin egen redsel. De kom med en lang liste over potensielle hindringer, hvilke tanker de hadde om hvorfor noe sånt ikke ville fungere i Norge og fokuserte nærmest utelukkende på den store risikoen for denne typen oppstartsprosjekter.

Hva lærte det meg?
Lesson #4: Følelser er smittsomt! Hvis jeg søker råd hos skeptikere, må jeg ikke bli overrasket hvis jeg selv blir skeptisk.

Den gode nyheten er et positive følelser er minst like smittsomt! 

… noe som bringer meg over til det viktigste dette året har lært meg:
Lesson #5: Vær veldig bevisst på hvem du søker råd hos! Og da legger du kanskje merke til at dette rådet er identisk med det aller første punktet. Dette er nemlig så viktig at må gjentas. Ofte. Jeg minner meg selv om det på daglig basis.

Samtidig har jeg fått en påminnelse om dette:
Lesson #6: Samarbeid er gull! Jeg vet at jeg ikke vil oppnå det jeg drømmer om hvis jeg skal pønske ut alle løsningene selv. Det er nemlig i samarbeid med andre at de beste ideene oppstår. Da gjelder det å finne de rette støttespillerne. Mennesker jeg kan be om hjelp når jeg står fast eller trenger et dytt i riktig retning.

Til syvende og sist handler alt om dette:
Lesson #7: Hvordan forvalter du dine beste ideer? Det skulle ta meg 40 år å utvikle den magefølelsen jeg har i dag. I dag vet jeg at JEG er min viktigste ressurs. Og jeg gjør alt jeg kan for å ta godt vare på meg selv.

Å fylle livet med noe meningsfullt, og tilbringe mest mulig tid med mennesker som inspirerer og motiver meg, er en viktig del av dette arbeidet.

Nå lurer jeg på: Hva holder deg tilbake for å gjøre det du vil? Ikke bare i dag, men kanskje alle dagene frem til din neste bursdag? Og vet du egentlig hva du virkelig ønsker deg, hvis alle dine ønsker kunne gått i oppfyllelse? 

Jeg vil gjerne høre fra deg! Legg igjen en kommentar nedenfor, eller send meg en mail.

Å finne riktig svar handler veldig ofte om at man men trenger noen til å stille de riktige spørsmålene. Hvis du ikke har en slik samtalepartner i livet ditt i dag, vil jeg på det varmeste anbefale at du begynner å lete. Verden er nemlig fylt av kloke mennesker, som kan gi deg verdifulle råd og tips.

Til meg selv på denne dagen sier jeg bare: Gratulerer! Hurra for at jeg tør å være modig. Ikke fordi jeg ikke er redd. Men fordi jeg gjør det likevel. Og hipp hurra for at jeg tør å be om hjelp underveis!

Hilsen Irina (41)
ps. Siden det er bursdagen min, har jeg ett ønske: Hvis du vil gi meg 2-3 minutter av din tid og fylle ut min markedsundersøkelse om kosthold, blir jeg veldig glad! Du finner undersøkelsen her: https://goo.gl/forms/zGyon8FihcZhVwXw2 Takk for hjelpen.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.