Et lite forlag blir til

Noen drømmer ruger man på i evigheter før man tør å sette dem ut i livet. Min drøm var å gi ut en bok på eget forlag. Jeg har forsøkt før, men gitt opp eller hoppet av og valgt en «tryggere» løsning i siste liten. Nå har jeg endelig turt å ta steget helt ut: Jeg er stolt av å kunne meddele at mitt eget forlag, Skriptor, nå er en realitet.

Første skritt i forlagsprosessen tok jeg i fjor sommer, da jeg ble spurt om å skrive bedriftshistorien til bergensbedriften ARKA. I stedet for å lage boken i samarbeid med et etablert forlag, valgte jeg å ta på meg forlagsjobben selv. Det vil si å ta hånd om hele prosessen, fra ideen blir unnfanget, til inngåelse av konktrakter, innhenting av anbud fra designere, fotografer og trykkerier, skrive all tekst, finne frem til og inngå avtale med språkvaskere, lære om ulike papirtyper og innbindingsteknikker, trykkeprosesser, reproarbeid og etterarbeid, og til slutt – bokstavelig talt – følge de første boksidene inn i trykkemaskinen.

For et par uker siden kom boken fra trykkeriet. Det var en helt spesiell følelse! Selv om dette er den syvende (!) boken jeg har skrevet, er det helt unikt å kjenne, lukte og se resultatet  når jeg har hatt ansvaret og kontrollen over HELE bokprosessen, fra første til siste side.

Navnet Skriptor er valgt fordi det på latin betyr skribent, forfatter eller skriver. Det synes jeg er en treffende oppsummering av hva mitt forlag skal bedrive. Tanken er at dette skal være et forlag som tilbyr hjelp til alle som drømmer om å gi ut en bok. Skriptor kan bistå i hele eller deler av prosessen, skrive tekst eller redigere ferdigskrevet tekst, koble på designer, fotograf eller språkvaskere, og sørge for at boken blir et heltstøpt, proft og vakkert produkt.

Har du en forfatter i magen, eller drømmer du om å gi ut en bok? Ta kontakt. Jeg vet hvordan drømmer kan settes ut i livet.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.