Tenk som en kriger

Dette bildet er en faksimile av julekortet jeg sendte til mine samarbeidspartnere i desember 2013. Bildet – og dette blogginnlegget som er det første på et halvt år – illustrerer hvor hektisk jeg hadde det i 2013. Jeg har nemlig hatt veldig, veldig mye å gjøre i det siste. For en frilanser er det i utgangspunktet godt nytt.

I løpet av fjoråret fullførte jeg tre større bokprosjekter;«Shoppingfri», som skilder mitt år uten shopping, «Raus», som er en koke- og reportasjebok skrevet i samarbeid med Kirkens Bymisjon, og «Den rosa boken», som er en antologi om brystkreft, der jeg bidrar med et kapittel om min gode venninne Ingrid Wiggen, som døde av brystkreft i 2008. Alle inntekter fra boken går uavkortet til Kreftforeningen.

Utgivelsen av «Shoppingfri» utløste også en uventet stor medieinteresse. Mye tid har gått med på å stille opp på alt fra reportasjer i damebladene til intervju på Lindmo på NRK1, for å misjonere for kjøpestopp. Jeg har også fått mange forespørsler om foredrag, blant annet fra flere av landets folkehøgskoler. Det siste halve året har jeg derfor turnert rundt i hele landet, og snakket om forbruk, psykologi, kjøpestopp og miljøutfordringer til hundrevis av elever i alderen 18 til 28 år.

Ved siden av bokskriving og foredrag, leverte jeg som vanlig reportasjer og artikler til mange av mine faste oppdragsgivere,  deriblant OBOS-bladet, Magma, Fredrikke og Ferdmagasinet.

Som om ikke det var nok, jobbet jeg gjennom store deler av 2013 tett med mental trener Tommy Fjeldheim. Han har 14 års erfaring som elitesoldat i Forsvarets spesialkommando (FSK), og i januar i år kom endelig boken vi har jobbet med: «Tenk som en kriger».

Samarbeidet med Tommy har vært utrolig verdifullt. Han har lært meg flere gode mentale teknikker, som jeg fått bruk for i min hverdag. Blant annet har jeg lært å utfordre min egen frykt, enten det gjelder å plukke opp edderkopper eller tale til store forsamlinger. Det er nemlig frykten som holder oss tilbake fra å nå våre mål.

Av frykt for å såre noen eller å bli upopulær har jeg også hatt vanskeligheter med å si nei. Det er 2013 delvis et bevis på. Selv om jeg er svært takknemlig for alle de spennende prosjektene jeg har fått lov til å være med på, ser jeg nå i ettertid at det ble i overkant mye. Et av mine mål for 2014 er derfor å lytte til magefølelsen, bli flinkere til å prioritere – og tørre å si NEI oftere!

Frykten er en slu fiende. Med gode forberedelser, målrettet trening og utholdenhet kan til og med frykten bekjempes, i likhet med de fleste andre utfordringer som dukker opp i livet. Kunsten er  å tenke som en kriger. Da blir ingenting umulig. Det umulige tar bare litt lenger tid.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.