Slik skal det gjøres

I dag morges tikket det inn en epost i innboksen min, fra Anders Ildstad i Trondheim. Han skriver:

Hei, Irina! Jeg jobbet litt for deg da du var i Norway Times. Jeg driver nå mitt eget tekstbyrå, og tar gjerne kontakt med gamle forbindelser. Jeg ser du jobber som frilans på egen hånd, så du har sikkert nok å styre med selv. Men hvis det skulle dukke opp noe hvor du trenger bistand, så ha meg gjerne på blokka. Jeg bor i Trondheim, og tilbyr følgende tjenester:
 

Så lister han opp alt han gjør innen journalistikk, oversetting, korrekturlesing og så videre.

Det hører med til historien at det er over 10 år siden sist vi hadde noe med hverandre å gjøre. Den gang jobbet jeg i den lille tomannsbedriften Norway Times – en norsk-amerikansk avis med base i New York (som dessverre er gått inn). Anders Ildstad var frilanser og leverte noen saker til oss.

Og i dag tok han altså kontakt, 10+ år senere. Helt i tråd med det jeg anbefaler når jeg holder foredrag om frilanslivet.

Et av mine viktigste råd til alle frilansere er nemlig å ta kontakt med tidligere arbeidsgivere og kolleger. De kjenner deg, de vet hva du er god for, og de har mest sannsynlig bruk for en dyktig frilanser fra tid til annen. At de får vite at du er på frilansmarkedet og klar for nye oppdrag, er kanskje alt som skal til for at du har fått deg en ny oppdragsgiver.

Det første som slo meg da jeg leste mailen fra Anders, var at den var kortfattet. (Puh! Jeg orker ikke å lese sånne laaaange mailer, som kanskje ikke er relevante for meg…)

For det andre var den rett på sak. Budskapet var ikke til å misfortså: Hei. Her er jeg. Jeg er frilanser. Dette er det jeg kan tilby. Er du interessert, klikk her. Ferdig.

Selvsagt ble jeg nysgjerrig på hva Anders driver med om dagen. Så jeg klikket meg inn på lenken til hjemmesiden hans, som han helt forbilledlig hadde lagt ved i mailen. Vel inne på nettstedet til Ildstad Tekstbyrå, ildstadtext.com, ble jeg ikke mindre imponert. Jeg likte  absolutt alt jeg så. Siden var systematisk bygget opp, den var lesbar på mobil, hadde oppdatert blogg, var oversiktlig, uten skrivefeil, med relevant info, referanser…

You name – he got it!

Og så lurer du kanskje på om Anders fikk napp på sin tilbudsmail? Ja, det er ikke helt umulig. Om et års tid håper jeg nemlig å komme igang med et større bokprosjekt, hvor jeg har behov for en oversetter fra engelsk til norsk. Ildstad Tekstbyrå tilbyr den tjenesten. Det betyr at han kan være ett skritt nærmere et nytt oppdrag og en ny oppdragsgiver. Nemlig meg.

Så hva venter du på? Hvilke tidligere arbeidsgivere og kolleger kan du kontakte? I dag?

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.