Hva bør journaliststudentene lære?

Da er det offisielt: Dette studieåret skal jeg være fagansvarlig for journalistikk ved Folkeuniversitet i Oslo!

Nå er det bare to uker til studiestart. Temaer vi skal innom første halvår er blant annet journalistisk metode, sjangerlære, skriveteknikk, intervjuteknikk, reportasjen, kildekritikk, offentlighetsloven, nettjournalistikk og sosiale medier. Det mest grunnleggende innen journalistikken, med andre ord.

Jeg bobler over av gode ideer om oppgaver jeg skal gi studentene, og hvilke foredragsholdere jeg ønsker å invitere. Men min erfaring er at flere hoder som regel tenker bedre enn ett, så hvis du har ideer eller innspill til hvem du mener jeg bør invitere, vil jeg gjerne høre fra deg. Eller kanskje du har lyst til å bidra selv? Send meg i så fall en mail på [email protected]

Dette oppdraget betyr på ingen måte at jeg gir opp mitt liv som frilanser, tvert i mot. Studiet er et deltidsstudium, med undervisning hver mandag kveld. Så resten av tiden fortsetter jeg å jobbe med diverse bok- og frilansprosjekter.

Men hvorfor i all verdens navn har jeg limt inn i et halvdårlig bilde av NRK-fasaden på Marienlyst, lurer du kanskje på? Det er rett og slett min personlige hyllest til forrige ukes morsomste sak på Aftenposten.no: Post-It-krigen har kommet til Norge. Dagen etter at jeg hadde lest om den lattervekkende trenden, opppdaget jeg at NRK Super hadde laget sin egen vri på Post-It-krigen. Jeg ble så inspirert at jeg måtte lage min egen  Post-It-dekorasjon på hjemmekontoret. Og underlig nok stoppet denne lastebil rett utenfor vinduet mitt akkurat i det jeg var ferdig…

Ha en fortsatt fin dag. Og siden stemmelokalene fortsatt er åpne: Godt valg!

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.