Få det gjort!

Jeg starter aldri et nytt år med blanke ark. Med på kjøpet kommer nemlig et lass med forventninger og ønsker om alt jeg vil oppleve i de neste 12 månedene. Men først… først må det ryddes.

Like sikkert som at januar er begynnelsen på det nye året, betyr det også at det gamle nettopp er avsluttet. Og selv om nyttårsrakettene har sluknet for lenge siden, og siste rester av pinnekjøtt og ribbe er fortært, henger resten av fjoråret fortsatt igjen.

«Hva er tidsfristen for innlevering av fjorårets bilag?» spurte jeg regnskapsføreren min i en mail før helgen.

«Den genererte fristen ut fra oppdragsavtalen er 10. januar. Dette er litt i det korteste laget for de fleste. Men hadde vært flott om jeg har mottatt det innen slutten av januar», var svaret jeg fikk.

10. januar var bare noen få dager unna. «Ok. Jeg får gjøre det på lørdag», tenkte jeg. Det skjedde ikke. Jeg dro på ski i stedet. «Ok .Jeg får gjøre det på søndag», tenkte jeg. Det skjedde ikke. Søndagen ble fylt av alt som ikke har noe med jobb å gjøre.

«Ok. Jeg får gjøre det i morgen», tenkte jeg før jeg la meg i går. Og endelig klarte jeg å sette tanke om til handling. I formiddag fant jeg frem alle papirene. Printet ut kontoutskriftene, og tømte lommeboken for krøllete kvitteringer. Jeg var klar for innsats.

Så gjensto det bare å fylle favorittkoppen med varm drikke. Sette på en god podcast. Brette opp ermene. Puste dypt inn. Og gjøre det.

Tre timer senere kan jeg puste ut igjen. Samtlige kvitteringer og fakturaer og bilag er blitt koblet til sin rettmessige linje på kontoutskriften. Reiseregninger er fylt ut, oversikten over private utlegg likeså.

I morgen er det 10. januar. Permen med bilag for 2. halvår er klar for innlevering. Jeg har satt punktum for 2016. Mitt beste år hittil.

ps. Vil du følge meg gjennom det nye året? Mitt nyeste prosjekt handler om Bright Line Eating. Klikk her for å lese mer!

 

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.