En frilansers privilegium

2010 frihet frilanser mål reise Jul 05, 2010

«Det finnes ingen grenser. Bare muligheter…»
Gammelt jungelord

Som frilanser har jeg gjort det til mitt mantra å omfavne alle morsomme muligheter som dukker opp. Samtidig er jeg så privilegert at jeg kan velge å skrive saker og lage journalistikk på teamer som engasjerer, inspirerer og interesserer meg. Frilansvirksomhet er med andre ord et fantastisk utgangspunkt for å kombinere «business and pleasure».

I juni oppfylte jeg drømmen om å gå over Besseggen. Med på turen var søstrene Bergdis og Rebekka Joelsdottir. Ettersom vi hadde lagt turen utenom høysesong, fikk vi høyfjellet nærmest for oss selv. Ganske utrolig, ettersom dette er Jotunheimens desidert mest trafikerte løyper.

Besseggen er et godt eksempel på hvor givende det kan være å følge en opptråkket sti. Den er godt merket hele veien, med Turistforeningens rødmalte T-er, fra begynnelse til slutt. Det føles trygt og godt å gå her, samtidig som ruten byr på plenty med utfordringer og majestetiske opplevelser underveis.

Livet som frilanser kan sees på som det stikk motsatte. Det finnes ingen som har tråkket opp min sti. Her finnes det ingen T-er, og ingen sikker vei gjennom ulendt terreng. På den annen side trenger jeg heller ikke å forholde meg til et fastlagt spor. Jeg lager rett og slett min egen vei, og høster erfaringer underveis. For hvert skritt jeg tar, og for hver eneste sak jeg skriver, utvikler jeg meg. Jeg blir bedre, tryggere og kanskje litt mer vågal. Innimellom tar jeg noen avstikkere og tuller litt utenfor den løypen jeg egentlig har valgt. Så finner jeg tilbake, og fortsetter fremover.

Det finnes mange veier frem mot mine mål. Jeg aner ikke hvor lang tid jeg vil bruke på å komme dit. Men så lenge jeg er underveis har jeg bestemt meg for å nyte turen. Det er jeg allerede godt igang med.

Lykke til på din ferd!

Turen over Besseggen er foreviget i en reportasje. Den skal jeg legge ut her så snart den blir publisert…

* * *

Oppdatering 10. august 2010:
Lørdag 7. august 2010 publiserte Bergens Tidende reisereportasjen fra Besseggen.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.