Ber du om hjelp?

Jeg har alltid vært flink pike. Fått til ting. Ordnet opp. Fikset selv. Jeg har stått på, jobbet hardt og oppnådd resultater. Likevel er det mange ting i livet mitt som har gått skeis. Jeg har gått skikkelig på trynet. Gang etter gang. På ulike steder, til ulike tider, med ulike personer.

For et par år siden bestemte jeg meg for å be om hjelp. Det satt langt inne. I mitt hode betyr «be om hjelp» nemlig det samme som at «jeg får ikke til» og «dette greier jeg ikke». Med andre ord; definisjonen på nederlag! For en sånn som meg skal få til selv, skal greie alt alene. Det har jeg alltid gjort.

Likevel kom jeg til et punkt der jeg skjønte at det var på tide å gjøre noe annerledes. Jeg var i et forhold som ikke fungerte spesielt bra, og noe måtte gjøres. Det er ingen hemmelighet at jeg har opplevd trøbbel på hjemmebane tidligere. Jeg har flere lange forhold bak meg, kan krysse av for «skilt» på offentlige papirer, og har to (fantastiske) døtre med en mann jeg ikke lenger er sammen med. Kort oppsummert: rimelig mislykket når det kommer til de derre kjærestegreiene.

I mitt hode har det alltid vært den andre – den håpløse mannen – det har vært noe galt med. Og det er egentlig veldig rart, ettersom mennene det er snakk om er veldig forskjellige og fine og unike, på hver sin måte. Det eneste fellestrekket i alle de relasjonene er… jepp… meg.

I oktober 2012 gangen valgte jeg å stoppe opp. Be om hjelp. Våge å lytte til noen andres stemme enn min egen.

Veien førte meg til Addictologi Akademiet på Sinsen. De «henvender seg til deg som ønsker å ta ansvar for en personlig endring i livet», som det står på nettsidene deres. Jeg kunne ha sagt mye om alt jeg lærer i akademiet. Det viktigste er at jeg våger å be om hjelp, og det endrer livet mitt. Jeg er takknemlig for alle innsikter som sakte, men sikkert vokser frem. Nå utdanner jeg meg til å bli addiktolog, med mål om å hjelpe meg selv og andre på en sunn og frisk måte i fremtiden.

[Oppdatering: Høsten 2014 skjedde det endringer i Addictologi Akademiet, som førte til at jeg valgte å avslutte mitt samarbeid med dem. Dersom du ønsker hjelp til å gjøre endringer i ditt liv, vil jeg anbefale at du søker hjelp et annet sted. Ta kontakt med meg dersom du ønsker mer info.] 

Selvutvikling – å vikle ut selvet – er en livslang prosess. Før ville en sånn setning gjort meg stresset og utålmodig. I dag kjenner jeg på glede over at jeg kan få lov til å være nysgjerrig og søkende resten av livet. Jeg må ikke å finne alle svarene i dag. Jeg trenger ikke å ha kontroll på hva som skal skje i morgen. Jeg har ikke behov for å få til alt med en gang. Jeg kan bruke tiden til min fordel, la tanker modne i det tempoet de skal, og treffe beslutninger når jeg er klar for det. Underveis kan jeg gi slipp på alt jeg ikke har bruk for. Uten å få dårlig samvittighet.

Jeg fortjener nemlig et godt liv. Det synes jeg du også gjør. 

Dersom du kjenner at det er noe som mangler i livet ditt, eller har innsikt om at du repeterer usunne mønstre og tanker i hverdagen, finnes det hjelp å få. Du må bare våge å be om det.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.