Utsettelse = be om trøbbel!

2017 disiplin hjemmeside May 24, 2015

Så fikk jeg altså som fortjent. Å utsette oppgaver jeg burde, skulle, ville gjøre er å be om trøbbel. Det har jeg fått erfare igjen i dag.

I et halvt års tid har jeg tenkt på at jeg burde opprette en ny hjemmeside. Årsaken er at min gamle hjemmeside er snekret sammen programmet iWeb, som i gamle dager fulgte med som standard programvare på alle Mac-maskiner. Da jeg startet min frilansvirksomhet i 2009 valgte jeg derfor å snekre sammen min egen hjemmeside ved hjelp av iWeb – et program jeg for øvrig har vært veldig fornøyd med.

Problemet er at iWeb ikke lenger oppdateres og vedlikeholdes av Apple, og programmet følger heller ikke med nye maskiner. Min eneste «navlestreng» til min kjære baby – www.irinalee.no – har derfor vært min bærbare MacBook Pro fra 2009. Maskinen begynte å fuske for et halvt års tid siden, og i våres kjøpte jeg meg derfor en ny MacBook Air.

Jeg valgte likevel å beholde den gamle MacBook-en, ettersom den fortsatt gir meg tilgang til iWeb. Det vil si: frem til i dag. I dag var det slutt. Jeg klarer å starte maskinen, jeg ser skrivebordet, og jeg ser iWeb-ikonet nederst på oppgavelinjen. Men – trackpaden til musen fungerer åpenbart ikke lenger. Jeg kan gnukke og gni så mye jeg vil, musepilen står bom stille.

Dermed klarer jeg heller ikke å oppdatere hjemmesiden min lenger. Det betyr krise. Så nå er jeg pent nødt til å ta tak i problemet. Å utsette er ikke lenger et alternativ.

«Det handler ikke om hvordan du har det, men hvordan du tar det», sies det. Jeg velger å ta MacBookens endelige bortgang som et tegn på at en ny tid kan starte. Frigjort fra iWeb. Og jeg ville trolig ikke ha klart å mobilisere den nødvendige tålmodigheten det kreves for å sette meg inn i ny programvare, hvis jeg kunne ha humpet av gårde med den gamle løsningen. Så dette er mest sannsynlig en gave – en begynnelse til noe nytt. Og en påminnelse om at det ikke lønner seg å utsette ting!

Med dette har jeg gleden av å ønske velkommen til min splitter nye hjemmeside. Det vil si; designet er helt nytt, tilrettelagt av WordPress. Etter hvert vil jeg forsøke å overføre så mye som mulig av det «gamle» innholdet fra iWeb-arkivet. Siden oppstarten i 2009 har jeg nemlig produsert enkelte tekster og blogginnlegg jeg selv er veldig fornøyd med. Kall det gjerne gullkorn – ord jeg har sådd, som fortsatt spirer og gro, og som kanskje kan inspirere andre. Det ville vært synd hvis alt dette skulle endre på den digitale skrothaugen, sammen med den gamle MacBooken. Men det får jeg utsette til senere. Jeg skal bare… Nei. Jeg skal gjøre det med en gang. Nå.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.