Ta med deg hjemmekontoret

Jeg har brukt en del tid på å finne ut hvordan jeg enkelt skal kunne jobbe med samme prosjekt på flere maskiner. En metode som jeg har brukt i flere år, er å kopiere tekstutkast og ideer i Draft-mappen (kladd) i gmailen min. Ettersom Gmail er nettbasert, har jeg alltid hatt tilgang på dokumentene. Forutsatt at jeg har hatt tilgang på nett, vel og merke. Det har fungert greit, men langt fra optimalt. Kladdmappen i gmailen er fortsatt stappfull og en slags «walk down memory lane», med halvskrevne utkast av artikler fra gamle dager.

De siste månedene har jeg derfor testet ut Apples «nettsky», som har fått det fine navnet MobileMe. Mobile meg, liksom.

Med på kjøpet fikk jeg da også (enda) en ny epostadresse, som endte på @me.com. Dette domenet erstatter @mac.com, som var det Apples epostklienter tidligere kunne smykke seg med. Mac.com-adresser deles ikke lengre ut. Når jeg tenker meg om, synes jeg @me.com egentlig er et idiotisk domenenavn i ikke-engelskspråklige land. Når man sier det høyt høres det nemlig ut som om man har en epostadresse som ender på @mi.com. Og da må man enten velge å stave epostadressen hver eneste gang, eller risikere å gå glipp av masse mail.

Anyways, det var en avsporing. MobileMe hadde en del artige finesser, for eksempel var det mulig å synce iPod Touchen eller en iPhone opp til kalender og adresselisten. Men jeg synes produktet rett og slett er litt for skreddersydd for Apple- og Mac-produkter. Det ga meg litt avsmak. Ikke rasjonelt, nei, jeg vet det, ettersom jeg digger Apple og Mac-produkter. Men MobileMe ble liksom too much. Og når de attpåtil ville ha meg til å betale 65 euro i året, takket jeg høflig, men bestemt «nei, takk!»

Da var jeg tilbake til mitt opprinnelige problem: Hvordan skal jeg enkelt kunne få tilgang på mine filer når jeg ikke sitter hjemme eller har med meg laptopen? Jeg postet min frustrasjon på Facebook, og den gode hjelper Terje i Bergen tipset meg om Dropbox. Så to tastetrykk og litt googling senere, fant jeg frem til www.getdropbox.com. Dette er rett og slett mitt drømmeprogram! Dropbox lager en liten folder på maskinen din, og her lagrer du alt du vil ha tilgang på fra andre maskiner. Filene er tilgjengelig fra alle maskiner du installerer dropbox på, enten det er PC eller Mac. Eller hvis du er gjest på en fremmed maskin, kan du få tilgang til alle filene via dropbox sin nettjeneste. Genialt enkelt. Ganske enkelt genialt!

Og det beste av alt? Det er gratis! Eller i hvert fall opp til 2 GB. Deretter koster det noen få dollar i året for å lagre opp til 20 GB.

Så da var det problemet løst!

ps. I kjølvannet av Facebookmeldingen, var det noen som tipset meg om Evernote. Så da må jeg vel sjekke ut det også…

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.