Ny jobb som pengeinnkrever

Det er mye man skal sette seg inn i når man starter for seg selv. Hvordan sende en faktura, for eksempel. Det er en øvelse som er totalt ukjent for vanlige lønnsmottakere, det vil si en sånn som jeg har vært i 15 år.

Som frilanser er man i realiteten selvstendig næringsdrivende. Det innebærer mye frihet, men også mye ansvar. Da gjelder det å sette seg inn hvilke regler som gjelder, og å høste erfaringer fra folk som ikke er fullt så ferske som deg selv.

Som tidligere nevnt, har jeg fått mange gode tips i boken til Atle Hansson, som heter «Frilans!». Han skriver blant annet litt om regnskapsføring. Ettersom jeg kjenner mine egne begrensninger, har jeg valgt å skaffe meg en regnskapsfører, selv om man etter loven ikke er pålagt å ha det som enkeltmannskforetak. Men for meg er det en trygghet, og jeg har allerede lært masse av disse kloke hodene på regnskapskontoret, som holder til i Bergen.

Noe av det aller første regnskapsføreren tipset meg om, var den nettbaserte fakturatjenesten www.sendregning.no. Det er nemlig strenge krav til hvordan en faktura skal se ut, hvilket nummer den skal ha, og hvordan den skal arkiveres. Ingenting av dette trenger man å tenke på når man signer opp (gratis) hos www.sendregning.no. Man betaler kun for bruk (8 kr per epostfaktura), pluss en lav månedlig avgift for de månedene man benytter tjenesten. I skrivende stund er månedsavgiften 35 kroner.

Som fersk bruker av tjenesten kan jeg skrive under på at den er brukervennlig, enkel og oversiktlig. Nå gjenstår det bare å se om kundene mine faktisk betaler…

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.