Med blanke ark og fargestifter

2017 Jun 28, 2017

Det er juni. Den måneden som markerer slutten på det forrige, og starten på det nye frilansåret.

Hvis du har vært på frilanskurs med meg, vil du vite at noe av det viktigste jeg ber deg om å gjøre er å avtale et møte med deg selv.

Det skal stå øverst på din agenda i det du skal gå i gang med dine nye virksomhet. Legg det inn i kalenderen, skaff deg barnevak, sett på alarmen. Gjør det du trenger å gjøre for å prioritere møtet. Dette er det viktigste møtet du skal ha i år, så sørg for at det skjer.

Som den gode pedagogen jeg er, lærer jeg selvsagt ikke bort ting jeg selv ikke praktiserer. Selv har jeg dette viktige møtet med jevne mellomrom. I dag har vært en slik møtedag.

Tilfeldigvis var det i juni 2009 jeg første gang satte meg ned og definerte, med egne ord og fargestifter, hva som skulle være mine mål for det kommende året.

12 måneder senere bladde jeg gjennom listen jeg hadde skrevet året før. Det jeg leste ga meg nærmest sjokk.

Det var ufattelig å se hvor mange av de luftige tankene og driftige drømmene som faktisk var blitt til virkelighet i løpet av et lite år.

Jeg har skrevet om dette temaet flere ganger før, blant annet i bloggpostene «Fem år med drømmer» fra 2014, «Tid for årsmøte» fra 2015 og «Årets viktigste møte»fra 2016.

Mitt første møte med meg selv i juni 2009 la altså grunnlaget for en årlig tradisjon. For niende år på rad har jeg i dag gjennomført et årsmøte med meg selv. Jeg har satt meg ned, alene hjemme, etter uker og dager med grubling om hva som skulle settes ned på papir denne gangen. Her finnes ingen begrensninger. Ingen budsjettrammer eller tidsfrister som skal holdes. Hvis jeg kan tenke det, kan jeg skrive det. Alt får lov til å settes ned på papiret. 

Den eneste regelen jeg har er at møtet skal finne sted innen utgangen av juni. Uansett hvor travle dagene er. Som frilanser er det å hektisk å få unna alle oppdrag i tide, før fellesferien kommer og tar oss. Og som mamma til to døtre på barnetrinnet, med fire ulike aktiviteter, vet jeg at sommeravslutningene kommer tett som hagl på denne tiden av året.

Så hvis du klager på tidsklemma, så tro meg: Jeg vet hvordan du har det. Juni er travelt, uten tvil.

Jeg tar meg tid, likevel. For dette er Årets viktigste møte.

Nytt av året er at jeg fikk et intenst behov for å sprite opp drømmekartet mitt. På hjemmekontoret hadde jeg ikke nok fargeblyanter, så på et tidspunkt snek jeg meg inn på jentenes rom og forsynte meg av deres beholdning. Jeg er nemlig overbevist om at det året som ligger foran meg kommer til å bli veldig fargerikt. På alle mulige måter.

Så nå lurer jeg på:Er du villig til å sette av litt tid i dag, for å definere hvilke drømmer og farger og ideer skal du fylle det kommende året med? En god start kan være å sette deg ned med penn og papir. Det skal ikke mer til for å definere din egen fremtid. Noen få ord og enkle strektegninger er en bra begynnelse.

Alt du skaper i ditt liv starter nemlig med en tanke. Så da er spørsmålet: Hvor stort og fargerikt tør du å se for deg din fremtid?

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.