Kunsten å være à jour

2012 Oct 08, 2012

Den største utfordringer som frilanser er å disponere tiden riktig. Her på hjemmekontoret er det ingen overordnede som passer på at jeg bruker tiden fornuftig. Jeg er min egen sjef – på godt og vondt.

Den viktigste – og vanskeligste – øvelsen er å forsøke å være á jour til en hver tid. Når jeg er à jour får jeg større fleksibilitet i forhold til nye oppgaver som overraskende dukker opp. Dersom jeg ligger godt an med alt det andre jeg skal gjøre, er det lettere for meg å rydde tid til nye jobber. Men, hvis jeg mot formodning ligger langt etter med oppgaver jeg allerede har tatt på meg, får jeg mindre fleksibilitet og blir kanskje nødt til å takke nei til potensielt nye oppdragsgivere.

Så dagens øvelse går ut på følgende; ta tak i én oppgave du har utsatt. Gyv løs og gjør deg ferdig med den før du gjør noe som helst annet. Surfing på nettet, dypdykk på Facebook og gjennomgang av helgens mailer kan vente et par timer til. Gjør deg ferdig med det du burde ha gjort i forrige uke aller først.

Lykke til og gled deg over følelsen av å være à jour.

 
 
 
Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.