Kreativ på kommando

I alle skapende yrker går man inn i «tørre perioder», der idéene ikke flommer like fritt og man vrir hodet for å presse ut de siste dråpene med kreativitet. Slik er det selvsagt også for journalister.

Min erfaring at jeg i perioder har alt for mye å gjøre for å kunne ta hånd om idéer og tips jeg får. Dersom det er saker som ikke tåler å ligge over, tipser jeg gjerne gode kolleger i et passende medium. Men svært ofte er det snakk om tidløse idéer, eller i det minste saker som tåler å ligge en stund. I så fall skriver jeg ned idéene i notisboken min. Det kan være to stikkord, eller et lengre notat med tanker om kilder, vinklinger og titler.

Når idéen først er skrevet ned, opplever jeg ofte at bakhodet mitt jobber videre med saken på egenhånd. Så når tørketiden inntreffer, og jeg trenger litt påfyll, blar jeg bare i den sorte boken min og finner påfyll på hver side.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.