Klar for forandring?

2017 May 11, 2017

Nå skjer det. I dag åpner påmeldingen til Spis deg fri-kurset, som starter i Oslo 22. mai.

Hvis du vil være med, eller vite mer, så les videre!

Historien begynner egentlig i oktober 2015, da jeg kom over en link til Bright Line Eating på Facebook. For å gjøre en lang historie veldig kort: Jeg ble overbevist om at dette kostholdet ville være løsningen på min livslange kamp mot overvekt, og meldte meg derfor på et kurs så snart jeg fikk anledning.

Kostholdet er basert på fire hovedregler:
* Ikke sukker
* Ikke mel
* Tre måltider om dagen
* Spesifikke mengder til hver måltid

Oppskriften er enkel, men det betyr ikke at det er lett å gjennomføre! Hvorfor skal det være så vanskelig, tenker du kanskje. Det handler om mange ting – vanene våre, kulturen vi lever i, egne og andres forventninger til oss. Ved å forandre hva og hvordan jeg spiser, rokker jeg ved noe helt grunnleggende. Det endrer ikke bare mitt forhold til mat, men det påvirker også hvordan jeg belønner meg selv, hvordan jeg trøster meg selv, hvordan jeg håndterer egen følelser og hvordan jeg omgås andre mennesker.

I tillegg påvirkes både mitt indre og mitt ytre. Innvoller og utseende gjennomgår sakte, men sikkert en total make over. Kroppen blir først urolig og uvel når den må si farvel til alle favoritter, som består av sukker og mel. Men etter hvert faller kroppen til ro. Hjernetåken forsvinner. Fordøyelsen begynner å smile igjen. Det er som kroppens naturlige tilstand gjenopprettes, et måltid om gangen.

I takt med at speilbildet endres, påvirkes også mitt eget selvbilde. Hvordan ser jeg meg selv? Hvem er jeg? Hva er jeg i stand til å få til?

Selv gikk jeg ned 20 kilo i løpet av 200 dager. Dermed var jeg – for første gang i voksen alder – innenfor det norske helsemyndigheter kategoriserer som «normal BMI».

I sum er det snakk om ekstreme forandringer. For meg var det derfor helt avgjørende å få hjelp og støtte underveis. Jeg vet at jeg ikke ville ha klart å gjennomføre dette på egenhånd. Jeg lykkes fordi jeg meldte meg på et nettkurs som ga meg den støtten og oppfølgingen jeg trengte.

Siden april 2016 har vekten min vært stabil. I tillegg er humøret jevnt og godt. Jeg kjenner på mer energi og overskudd, og det føles som om kreativiteten har tatt helt av. Jeg bobler over av så mye skaperlyst at jeg nesten ikke klarer å sette ord på det!

I kjølvannet av denne heftige forvandlingene, har jeg også blitt inspirert til å utforske nye muligheter innen min frilansvirksomhet. Siden jeg er min egen sjef, kan jeg velge å satse på de prosjektene jeg til enhver tid synes er mest spennende. Og de siste årene har altså Bright Line Eating vært min store passion.

BESTSELGER: Susan Peirce Thompson (t.h.) lanserte boken Bright Line Eating i USA i mars 2017. Uken etter gikk den rett inn på New York Times Best Seller List. Den norske utgaven Spis deg fri lanseres i Norge 24. august 2017.

Etter å ha oppdaget hvor kraftfullt det har virket inn på mitt eget liv, har jeg vært overbevist om at jeg må bruke mine krefter til å spre dette budskapet, slik at alle som trenger denne løsningen kan få vite om den!

Og nå kommer vi snart til poenget: I fjor kunngjorde grunnleggeren av Bright Line Eating, Dr. Susan Peirce Thompson, at hun holdt på å skrive en bok om denne metoden. Jeg tenkte umiddelbart: «Den må noen gi ut på norsk!» Ikke lenge etter tenkte jeg: «Kanskje jeg kunne ha gitt ut den i Norge, på mitt eget forlag?»

Så tenkte, så gjort. Eller det vil si: Det var en langvarig prosess. Først måtte jeg overkomme min egen frykt for å kaste meg ut i et så stort og krevende prosjekt. Selv om jeg har gitt ut noen bøker tidligere, har jeg aldri tatt på meg et prosjekt av sånne dimensjoner som dette.

I neste omgang måtte jeg inngå en formell avtale med Susans forlegger, som i USA er det anerkjente forlagshuset Hay House. I januar 2017 signerte jeg avtalen, som sikret meg rettighetene til å gi ut boken på norsk. Jeg er stolt over å kunne si at boken går i trykk i disse dager, og lanseres i Norge torsdag 24. august 2017. Følg med på nettsiden Spis deg fri for siste nytt om boken og boklanseringen.

Det som kanskje er enda mer spennende, er at jeg i forlengelsen av bokutgivelsen i disse dager lanserer et kurs om dette kostholdet. Kurset vil være bygget opp rundt kunnskapen, som Susan deler i boken. Samtidig vil jeg bruke mine egne erfaringer for å veilede andre som ønsker «å spise seg fri», slik jeg har gjort.

Påmeldingen åpnet altså offisielt i dag, torsdag 11. mai 2017. Kurset holdes på Marienlyst skole i Oslo og starter mandag 22. mai, kl. 17.30. Det er begrenset antall plasser og registreringen avsluttes så snart kurset er fullt, og senest 16. mai 2017. Klikk her hvis du vil vite mer eller er klar for å melde deg på: www.spisdegfri.no/register/mai/

Hvis noen hadde fortalt dette til meg for et år siden, ville jeg ikke ha trodd at det var mulig. Nå har jeg sluttet å tro så mye. Jeg holder i stedet muligheten åpen for at alt kan skje, så lenge jeg tar i mot og forvalter det som kommer min vei.

Kanskje denne teksten planter et lite før hos deg? Hvis du er klar for et lettere liv, har du nå fått et tips om en løsning som fungerer. Det er opp til deg hvordan du vil forvalte denne kunnskapen. Vil du la det passere, eller ta et aktivt valg og gjøre en endring? Valget er ditt.

Ha en fin dag!
Beste hilsen Irina

ps. Som jeg skrev innledningsvis: Å få tilgang på riktig kunnskap kan være enkelt, men det betyr ikke nødvendigvis at det er lett av den grunn. Det ble utgangspunktet for ukens videoblogg, som jeg publiserer på Shoppingfri.no hver uke.

 

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.