Inspirert til å ta Shoppingfri

bokskriving medieomtale Sep 01, 2013

«Shoppingfri» har fått en fantatisk mottakelse etter at boken ble lansert for ti dager siden. Flere bloggere har skrevet pene ord om boken, blant andre journalist og mammablogger Susanne Kaluza:

«Jeg hadde sittet og plaget mannen min med å lese høyt hver gang jeg kom til et interessant avsnitt (og det var omtrent hvert femte minutt!) så når jeg klappet sammen boka etter å ha lest ned siste side, tok vi hverandre i hånden på at vi skulle ha kjøpestopp på impulskjøp på ubestemt tid.»

Les hele hennes innlegg her:
http://www.susannekaluza.com/?p=6911

Litteraturblogger Rose-Marie hadde egentlig ikke tenkt å lese Shoppingfri i det hele tatt. Men etter å ha hørt min presentasjon på Pax’ pressekonferanse om høsten bøker 21. august 2013, bestemte hun seg for å gi den en sjans.

«Så snart jeg begynte å lese i «Shoppingfri», klarte jeg ikke å slutte. Og underveis lo jeg – for her var det så mye gjenkjennelse at det nesten var litt flaut. (…) «Shoppingfri» er både en morsom og tankevekkende bok som tar opp langt flere spørsmål enn jeg har vært inne på her. Jeg tipper at denne boka kommer til å slå veldig an og bli en bestselger – fordi den tar opp et tema som berører de aller fleste av oss i større eller mindre grad. Boka er lettlest, godt skrevet, poengtert og reflektert.»

Les hele henne anmeldelse her:
http://rosemariechr.blogspot.no/2013/08/irina-lee-shoppingfri-et-ar-med.html

Bloggeren Bokelskerinnen skriver i sin anmeldese at «Irina Lee har skrevet en viktig og motiverende bok». Hun skriver videre:

«Jeg kjente meg uansett veldig igjen i mye av det Irina beskriver. I likhet med henne har jeg også klær i klesskapet som aldri er blitt brukt. Jeg kjenner følelsen av “må ha” i forbindelse med et spesielt produkt, selv om det egentlig ikke er noe jeg akkurat trenger. Bøker er et godt eksempel. Jeg har mange uleste bøker, men kjøper likevel nye. Ofte fordi jeg får følelsen “må ha” når jeg ser dem.
(…)
Irina Lees bok gjorde noe med meg, og siden jeg startet på den har jeg ikke kjøpt en eneste bok. Jeg var inne på en nettbokhandler for noen dager siden, men motsto fristelsen. I steden har jeg tatt frem en notatbok hvor jeg fremover skal skrive ned alle bøkene jeg kjenner en sterk trang til å kjøpe. Så kan jeg se om den samme trangen er der etter noen uker eller måneder. I tillegg skal jeg skrive ned hva jeg kjøper, av alle mulige ting, og bakgrunnen for dette. Jeg skal forsøke så godt som mulig å begrense alle nye innkjøp, for jeg trenger virkelig ikke nye ting, til det absolutt nødvendigste.» 

Les hele hennes innlegg her:
http://bokelskerinne.blogspot.no/2013/08/bokanmeldelse-shoppingfri-irina-lee.html

Mammablogger Casa Kaos har også latt seg inspirere til å ta et kritisk blikk på eget forbruk. Les hennes blogginnlegg her: http://www.casakaos.no/2013/08/23/merkevare-galskap/

Det er en utrolig følelse at boken nå lever sitt eget liv ute blant leserne, og at jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger. Det aller mest givende er likevet at flere ønsker å trappe ned på sitt eget forbruk etter å ha lest boken. En bedre tilbakemelding enn det kan jeg ikke drømme om!

Mange synes selvsagt det er hysterisk festlig at jeg ønsker at folk skal kjøpe en bok som handler om kjøpestopp. Til det svarer jeg at det er mulig å låne boken på biblioteket eller ønske seg den til jul. Eller som forlaget sier:

«La denne boken blir årets siste kjøp!»

Jeg vil gjerne ha din tilbakemelding! Delta i debatten på Facebook, www.facebook.com/shoppingfri eller følg prosjektet på bokens egen hjemmeside: www.shoppingfri.no

ps. Og boken kan du kjøpe her 😉
https://www.tanum.no/_debatt-politikk-og-samfunn/shoppingfri-irina-lee-9788253036557

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.