Gratis tilbud til videregående skoler

Etter bokutgivelsen «Det sa min far» tidligere i høst, ble jeg invitert til å bli medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). Nå som jeg er medlem, er jeg blitt del av NFFs faglitterære forfatterformidling. Det er et gratis tilbud til videregående skoler, som ønsker besøk å få besøk av forfattere.

Å forelese for unge mennesker er noe av det mest inspirerende jeg gjør. At jeg nå får sjansen til å reise rundt og fortelle om boken, synes jeg er et stort privilegium.

I foredraget forteller jeg om hvordan jeg har jobbet med boken, og hva slags problemstillinger jeg har støtt på, for eksempel:

  • Kan man stole på egen og andres hukommelse?
  • Hvordan kan valg av synsvinkel påvirke historien?
  • Hvilke krav til kildekritikk stilles ved et slikt prosjekt?

Foredraget legger opp til debatt og aktiv deltakelse fra elevene. Jeg har også konkrete forslag til hvordan læreren kan følge opp foredraget i etterkant.

Nå gjenstår det bare å kringkaste tilbudet til så mange som mulig. Dersom du kjenner noen som jobber som i den videregående skolen, så tips dem gjerne om dette tilbudet eller be dem om å ta kontakt med deg.

Denne høsten skal jeg også holde foredrag om kildekritikk, som jeg har omtalt i et tidligere blogginnlegg. Foredraget arrangeres i regi av Avis i skolen. Det vil si at videregående skoler som ønsker besøk, ikke trenger å betale for det. Foredraget egner seg spesielt til mediefag og fagkretsen kommunikasjon- og kultur, men er også svært relevant for elever i norsk og samfunnsfag.

Ta gjerne kontakt med meg på [email protected] for mer informasjon om disse foredragene.

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.