Drøm + vilje = dynamitt

Tidligere denne uken deltok jeg på «Startknappen», en konferanse i regi av damebladet Henne. Konferansen retter seg mot kvinnelige gründere, eller som drømmer om å bli det. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg meldte meg på – kall det gjerne et innfall.

Når dagen endelig kom, og jeg entret Latter-lokalene på Aker Brygge uten å kjenne noen andre, stilte jeg meg igjen spørsmålet: Hva gjør jeg egentlig her?

Etter å ha forsynt meg med besk konferanskaffe og lunken farris, satte jeg meg på bakerste rad, og skuet litt halvkritisk utover forsamlingen. Salen var fylt av 99 prosent kvinner. Foruten lydteknikerne, var det knapt andre menn i salen.

De aller fleste damene kom enten parvis eller sammen i hele venninneflokker. De fleste tipper jeg var i 30- og 40-årene Overraskende mange hadde virkelig pyntet seg for anledningen, med høye hæler, paljetter og innsvingede drakter. «Merkelig», tenkte jeg. «Jeg har jo vært på noen konferanser i løpet av mine år som næringslivsjournalist, men aldri lagt merke til at mennene spjåker seg så fælt før et halvdagsseminar», lød det fra min indre kritiker.

Før Henne-redaktør Ellen Arnstad kom på scenen for å ønske velkommen, hadde jeg rukket å bli temmelig kritisk der jeg satt bakerst i halvmørket, med bena i kors. «Herregud, hva er det jeg har meldt meg på? Jeg burde helt klart ha blitt hjemme og brukt denne dagen til noe fornuftig!»

Til tross for min voksende skepsis, ble jeg likevel sittende. Og takk og gudskjelov for det! For det ble virkelig en meningsfull dag. Det var faktisk fascinerende å høre Ellen Arnstad fortelle om sin første reportasjetur til India, i en alder av 19 år, på jakt etter Mor Theresa. Og det var inspirerende å høre andre kvinner (og menn) fortelle sine gründerhistorier.

Da Manpower-direktøren tittet inn i glasskulen for å se hvordans fremtidens arbeidsmarked så ut, måtte jeg ta frem notatboken og skrive ned noen stikkord om hennes fascinerende fremtidsvisjoner. Og Norwegian-sjef Bjørn Kjos var like sjarmerende i virkeligheten som han fremstår i mediene. Hans beretning om Norwegians vei opp gjennom skyene vitner dessuten om at hodet hans rommer mye mer enn sjarmerende smil.

I tillegg var det hanket inn en rekke foredragsholdere for å inspirere og begeistre forsamlingen. Jeg sier bare: det funket! Jeg ble både begeistret og inspirert.

I notatboken har jeg blant annet skriblet ned:

Drøm + vilje = dynamitt

Det skal jeg huske på i tunge stunder, når jeg lengter tilbake til fast jobb og sikker inntekt. Jeg har både drømmer og visjoner, og en stor porsjon vilje. Da er det faktisk ingenting som kan hindre meg i å lykkes.

Så til alle som tror at de ikke kan, at de ikke bør eller at de ikke tør, – jeg sier bare: Gi din indre kritiker litt fri innimellom. Hvis du først våger å tro på at du vil, at du kan og at du tør, er det ingenting som kan stoppe deg.

Lykke til!

Close

50% Complete

Fyll inn skjemaet

Legg inn navn og e-postadresse, så  sender deg relevant informasjon.